Nagyon fontos

Legfrissebb információk és képek 

 

 https://www.facebook.com/adyendre.iskola.7

 

 Pagina în limba română

 

 Körlevél

A Gyarmathy Zsigmond-ösztöndíjat falunk szülöttei, az Ady Endre Általános Iskola öregdiákjai, Kiss B. Atilla Liszt-díjas énekművész és Okos Márton alapították.

A névadó Gyarmathy Zsigmond 1832-ben Kalotaszentkirályon született, az 1848-as forradalom idején  a harctéren szolgálta hazáját. Hazatérve feleségül vette a gyerőmonostori Hory Etelkát, és együtt tevékenykedtek a kalotaszegi magyarság szolgálatában, anyagiakkal is támogatva a szegény sorsú, de tehetséges diákokat.

Igénylők az Ady Endre Általános Iskola diákjai lehetnek, akik  pályázatot nyújtanak be, melyeket a tantestületből alakult kuratórium bírál el a következő szempontok alapján: tanulmányi átlag, tantárgyversenyeken, iskolán kívüli rendezvényeken való részvétel és eredmény, szociális háttér. Az alapítók elképzelése szerint a díjat évente a már hagyományossá vált március 15-ei ünnepségeken adják át. A jelentős pénzösszeg mellett a tanulók egy díszoklevelet is átvehetnek, mely Pécsi L. Dániel jelképkészítő munkája.

2019. március 17 -én újból  kiosztásra kerül a Gyarmathzy Zsigmond ösztöndíj.

Az alapító okiratban megfogalmazottak alapján, nagy tisztelettel kérjük meg iskolánk volt diákjait az ösztündij támogatására, és nagy szeretettel hívjuk meg a díjátadóra.

Támogassuk a tehetséget és a szorgalmat.

Asociatia Culturală „Ady Endre” Raiffeisen Bank – RO79RZBR0000060007821827

Adományát előre is köszönjük a diákok nevében.

Okos-Rigó Dénes igazgató.


BEMUTATKOZÁS - KĺNÁLAT

 

TISZTELT SZÜLŐ!

 

Az Ady Endre Általános Iskola szeretettel várja az előkészítő osztályba iratkozó gyerekeket.

 

1.      BEIRATKOZÁS AZ ELŐKÉSZĺTŐ OSZTÁLYBA A 2019/2020-as TANÉVRE

 

ISKOLAI  NYĺLTNAP - MÁRCIUS 4-én ,

amikor a szülők és a gyerekek megtekinthetik iskolánkat

Február 25- március 22- a psihosomatikai fejlődés vizsgálata azoknál a gyerekeknél, akik nem töltik be a 6 évet 2019 szeptember 1-ig.

·         A beiratkozás 2 fázisban történik: